Mi is az a VR DESIGN?

Hiszünk benne, hogy a magas design értékű terek berendezéséhez még a megvalósulásuk előtt érzékeltetni kell a végleges térélményt. Ezért a hagyományosnak mondható fotorealisztikus látványterveken túl cégünk a virtulális valóság megjelenítését is vállalja.

 A VR technológiájával különféle háromdimenziós modelleket, tárgyakat, belső tereket, épületeket és tájrészleteket teszünk saját testünk és végtagjaink számára 100%-ban valósághűen érzékelhetővé.

A virtuális térben a berendezés a valóságosnak megfelelő elrendezésben, arányban és méretben, végső színeiben és érzékelhető felületi struktúrával jelenik meg. A tér és a tárgyak bejárhatóak, körbejárhatóak a szemünkre helyezett szemüveg segítségével. Valódi lépéseket tehetünk a térben és 360 fokban forgathatjuk tekintetünket.
A vezeték nélküli kontrollerek - melyek kezeinket szimbolizálják - nem csak virtuális ugrások formájában könnyítik meg a virtuális térben történő közlekedést - hanem segítségükkel akár interakcióba léphetünk a környezetünkkel, megérinthetünk tárgyakat, érezve azok arányait és távolságát.
Virtuális kezeinket végig látjuk a térben, így a különféle tárgyak mérete, egymástól való távolsága is érzékelhető. 2017 nyarától már a felületek színei is megválaszthatóak, valós időben felkínált - előre programozott - színválasztékból.A virtuális modellek alapja a megrendelő által - vagy általunk elkészített - alap tervrajz és anyagspecifikációs csomag, vagy egy már meglévő háromdimenziós térmodell.
Szolgáltatásaink a legtöbb 3D tervezőprogrammal kompatibilisek, így bármilyen épületmodell megjeleníthető virtuális valóságban, legyen az egy teljesen berendezett irodaterület, étterem, hotel lobby, üzlethelyiség, szerkezetkész családi ház vagy akár berendezett lakásbelső valóságos kilátással a kertre.
Az elkészült virtuális terek bejárására a bemutatótermünkben berendezett VR Stúdióban van lehetőség vagy az ügyfél által megjelölt helyen 20 perces helyszíni előkészítés után.

A virtuális valóság előnyei:
  • Befektetői szinten már megvalósulás előtt eldönthető az ingatlan vagy egy bonyolultabb tárgy beruházási sikere.
  • Az életnagyságú épület és tárgymodell valósághű megjelenítése, azelőtt hogy a tényleges kivitelezés-gyártás megkezdődne költséghatékony módon.
  • Már a koncepció tervezéskor bejárható az ingatlan, így a további tervezést és az ügyfelek véleményezhetőségét is segíti.
  • Ügyfeleink már a bejáráskor a saját magasságukból adódó szemszögből láthatják a tereket, érezhetőek a térbeli arányok, mélységek, méretek, így könnyedén észrevehtővé válnak az esetleges tervezési hibák, mint például a közlekedők elégtelensége, a függesztett lámpatestek zavaró, kitakaró hatása, a vizes helyiségek nehéz használata vagy a változó belmagasságból fakadó térérzet.
  • A bejárás során ellenőrizhetjük virtuális kezeinkkel az adott tárgyak megfelelő pozícióját és méretét.
  • A virtuális tér fénymérési technológiájának köszönhetően ellenőrizhetővé és módosíthatóvá válik a különféle helyiségeket érő természetes fénybesugárzás és a mesterséges fények aránya.
  • Érvényesülnek a színes felületeken létrejövő reflexiók, ezáltal a végső színhatás is észlelhető testünk mozgásának hatására is.
  • A virtuális tér valódi sétával járható be, így a távolságok is felmérhetőek.
  • Lakberendezési fázisban a különféle bútorok, padló és falburkolatok, berendezési tárgyak és kiegészítők színvariációi könnyedén ellenőrizhetőek és akár szabadon változtathatóak egy kattintásra.
 

Különbség:
3D fotorealisztikus renderek és VRDesign

Célja:
Valósághű felületek és színek statikus Virtuálisan bejárható térélmény nyújtás ábrázolása

Valósághű megjelenítés: 99% 95%
Elkészítési idő: 100m2 2 nap - 3 nap
Variációk új beálliítások elkészítése: 2 nap: 1 sec.
Tökéletes tér-érzet biztosítása: 70% - 99%

VR szemüvegek - ajánlat

Még több információ és látványtervezési referencia:
http://spaceplan.hu/

Árajánlat kérés
Az alábbi elérhetõségek bármelyikén kérheti Kollégáink segítségét már a döntési folyamat legelsõ fázisában, legyen szó iroda- vagy területfelmérésrõl, szakvélemény készítésrõl, berendezési tervezésrõl, szaktanácsadásról, vagy látványtervek készítésérõl, vizualizálásról.

Telefon
+36 1 274-0001

E-mail
arajanlat@spaceplan.hu
Adatkezelési tájékoztató Kapcsolat Kedvencek közé Facebook Twitter Youtube Flickr
Minden jog fenntartva.